asset-2
olive-png

Zoektocht naar perfectie

San Mauro is het verhaal van Alie Doorten en haar passie voor Italiaanse culinaire tradities. In de Sabijnse heuvels, even buiten Rome, stichtte zij de Proprieta’ di Doorten. In 1995 ontdekte ze de bijzondere kwaliteiten van de Sabijnse olijfolie.

Ze kocht in de jaren daarna zowel bestaande oude olijfboomgaarden als nieuwe terreinen die ze met olijfbomen beplantte. Vanaf 2004 produceert zij haar eigen olijfolie.

Zij bracht haar olijfolie onder de merknaam San Mauro op de markt en wijdt zich sindsdien aan de verspreiding van de olijfoliecultuur en de ontwikkeling van pure producten op basis van San Mauro olijfolie.

“Ingrediënten die teruggaan tot hun natuurlijke essentie”

“In Italië leerde ik proeven en genieten van pure producten. De meest simpele gerechten zo smaakvol bereid dat ik ze nooit meer zal vergeten. Ingrediënten die teruggaan tot hun natuurlijke essentie. Dit was het begin van mijn passie voor smaak. Voor echte ingrediënten waar je geen genoeg van kunt krijgen met smaken die je wilt delen en keer op keer wilt ervaren”

– Alie Doorten

Alie Doorten

De kernwaarden van San Mauro

01 - De mooiste smaken

Onze producten worden gemaakt van de meest zuivere natuurlijke ingrediënten uit de directe omgeving en zijn gebaseerd op traditionele recepturen waarbij eenvoud en smaak centraal staan.

02 - Alleen de hoogste kwaliteit

Onze producten zijn van de allerhoogste kwaliteit en wij zijn pas tevreden als ons werk een superieur niveau bereikt, elke keer weer. Ons streven is om onze klanten telkens opnieuw te verrassen met de topkwaliteit van onze producten.

03 - Kleinschaligheid

Onze aanpak is gericht op de fundamentele overtuiging dat kleinschalige productie van voedsel een positief effect heeft op de samenleving, het milieu en de cultuur. Bij alles wat we doen staat de drie-eenheid mens- natuur-smaak centraal.

Onze familie

De geschiedenis van San Mauro begon met een kleine productie olijven van onze eigen olijfgaarden. Sindsdien heeft een aantal olijvenboeren uit de nabije omgeving zich verbonden aan San Mauro en is de productie van olijfolie uitgebreid. Ook is het assortiment uitgebreid met producten die zijn gemaakt zijn van typische Romeinse natuurlijke ingrediënten in combinatie met San Mauro olijfolie.

In de heuvels vlak boven Rome

Het gebied wordt al eeuwen geroemd om de kwaliteit van zijn olijfolie vanwege het gunstige klimaat en de bodemgesteldheid.

San Mauro

In de Sabijnse heuvels, even buiten Rome stichtte zij de Proprieta’ di Doorten. In 1995 ontdekte zij de bijzondere kwaliteit van de Sabijnse olijfolie.