Citroenolie is er

Come stai? Tutto bene?

Het spijt mij dat ik je zo lang heb laten wachten op berichten over mijn nieuwe Novolio al Limone di Sorrento,
maar vandaag is de olie pas in Nederland aangekomen.

Ik ben echt trots dat hij zo lekker is geworden. Puur natuur. Topchef Onno Kokmeijer van Ciel Bleu** verwoordde het als volgt: “Dit is precies zoals het ruikt in de citroen boomgaarden van Sorrento”.

Door de citroenolie ben ik helemaal in de ban van de citroen geraakt. Ik heb al jaren een paar prachtige citroenbomen in grote terracottapotten, maar ik begon te dromen van een boomgaard. Hoe leuk zou het zijn om een eigen ‘limonaia’ te hebben?

Nu wil het geval dat ik nog een heel steil stukje woeste grond heb. Nooit bedacht dat ik er iets mee zou kunnen, maar opeens kreeg ik het idee om er een ‘Sorrento stijl’ citroenboomgaard met terrassen van te maken. De geraadpleegde experts bevestigden mij de ideale ligging – op een zuidelijke helling-  met de koude ‘tramontana’ wind achter de heuvel en de perfecte bodemsoort.

Je zult het niet geloven, maar inmiddels is al het hout gekapt, de grond ontgonnen en gaan we morgen beginnen met het aanleggen van de terrassen. Ik kan niet wachten tot ik er allemaal kleine citroenboompjes zie staan.

Als je San Mauro Novolio al Limone di Sorrento wilt proeven kijk dan op de website voor de verkooppunten.

Un caro saluto,
Alie

P.S. Ook zijn er weer verse Carciofini Romaneschi Sott’Olio.