Novolio al Limone di Sorrento

Come stai? Tutto bene?

Terwijl we in Nederland nog het gevoel hebben midden in de winter te zitten, schijnt in Italië sinds begin februari de zon weer volop.
Natuurlijk zijn de nachten nog koud maar het licht en de warmte van de zon overdag maken dit meer dan goed.
Bij mij begint het voorjaar dan weer te kriebelen en krijg ik zin iets nieuws aan te pakken.

Zoals je weet praat ik vaak met chefs over producten en ingrediënten waarmee ze graag werken. Zo sprak ik enkele weken geleden met Menno Post van de Bokkedoorns**, die mij vroeg of ik ook gearomatiseerde olijfolie kon maken. Hij zou dit voorjaar graag een mooie frisse citroenolie aan zijn gasten willen presenteren. Ik had hier al vaker over nagedacht, maar dit was voor mij net het zetje dat ik nodig had om er mee aan de slag te gaan.

Wat dan volgt is een spannend traject met veel vragen waar je nog geen antwoord op hebt. Wat is het beste recept, gebruik ik de hele citroen of een deel, hoe kom ik aan de beste Sfusato citroenen uit Sorrento, hoe filter ik de olie, welke verpakking? En natuurlijk de allerbelangrijkste vraag: hoe intens moet de citroensmaak zijn?

Nu ben ik zover dat ik op alle vragen een antwoord heb en dat we kunnen beginnen met het produceren van San Mauro Novolio  al Limone di Sorrento. Volgens plan zijn de eerste flessen in de tweede helft van april in Nederland.

Als het zover is hoor je natuurlijk weer van mij.

Un caro saluto,
Alie